Benefietavond voor mensen met een groot hart en een korte spanningsboog


Mimetheatergroep Bambie, Anou Maarsingh en Servaes Nelissen spelen elk een korte voorstelling. De opbrengst van deze verrassende avond komt volledig ten goede aan de bestrijding van Duchenne-spierdystrofie.

Anou Maarsingh – Dik vet feest man
Anou maakte deze solo in haar eerste jaar aan de mime-opleiding in Amsterdam en Dik vet feest man werd met veel enthousiasme ontvangen. “Het is een feestje. Een feestje voor Theo. We gaan een beetje zingen, een beetje dansen en misschien een beetje vliegen.”

Mimetheatergroep Bambie – Bambie 1
In 1995, in het derde jaar aan de Amsterdamse mime-opleiding besluiten Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter telkens in één week een voorstelling in elkaar te zetten. Het zijn presentaties binnen één onderzoek. In Bambie 1 blijken twee mensen ondanks hun mentale en fysieke zwakheid – zij lopen voortdurend te trillen op hun benen en huilen om het minste of geringste dat fout gaat- toch in staat om elkaar de liefde te verklaren.
bambie.nu

Servaes Nelissen – Beefteefjes
Servaes speelt het derde deel uit de avondvullende voorstelling Beefteefjes, waarin de hondenfluisteraar Renate Schoep aan het woord is. Renate Schoep: “Als ik zeg dat ik met dieren praat zijn er nog steeds mensen die me een beetje raar aankijken. Gelukkig wordt dat steeds minder en zie ik een toenemende waardering voor ons werk. Ik geef ook seminars over depressie bij honden. Daar komen ontzettend veel mensen op af. Iedereen kan dit leren, echt waar. En hoe meer mensen met dieren gaan praten, hoe minder eenzaamheid.”
servaesnelissen.nl

Deze benefietavond is een initiatief van Alfred van der Meulen. Met enige regelmaat werkt hij als freelance technicus voor bezoekende gezelschappen in Korzo. Sinds 2006 zet hij zich in voor de bestrijding van de spierziekte Duchenne. Alfred wilde heel graag bij ons een benefietavond organiseren omdat hij groot fan is van Korzo.

Mimetheatergroep Bambie, Anou Maarsingh en Servaes Nelissen spelen hun voorstellingen geheel belangeloos en Korzo stelt de zaal, (technische) faciliteiten en inzet van haar medewerkers gratis ter beschikking. Dankzij deze unieke samenwerking komt de volledige opbrengst van deze avond ten goede aan Duchenne-onderzoek.

DIK VET FEEST MAN!